Cykelferie på Mallorca

Danskerne er vilde med at cykle. For mange danskere er cyklen et meget brugt transportmiddel i det daglige – men det er også rigtig populært at tage cyklen med på ferie. Cykelferie på Mallorca er eftertragtet for både motionister og de mere erfarne cykelryttere.

Men hvad er det, der gør Mallorca så populær, som destination for en cykelferie?

Det er er der rigtig mange forklaringer på. Jeg vil i dette indlæg komme lidt nærmere ind på, hvad der gør Mallorca attraktivt for cykelryttere og lidt tips og tricks, hvis du overvejer at hoppe i sadlen på Mallorca.

Da jeg ikke selv kan prale af at være en erfaren cykelrytter, har jeg til dette indlæg allieret mig med Dan Frost. Dan Frost har en lang cykelkarriere bag sig med både verdensmesterskab, olympisk mesterskab, job som sportsdirektør for store cykelhold mv. Så Dan ved alt, hvad der er værd at vide om cykling. Og om Mallorca. Dan ejer i dag firmaet Dan Frost Cycling, som blandt andet arrangerer cykelrejser til flere destinationer i Europa – herunder Mallorca.

Paradis for cykelryttere

Jeg har selv oplevet mange sider af alsidige Mallorca. Men jeg har aldrig haft fornøjelsen af at opleve øen fra cyklen. Derfor har jeg spurgt Dan, hvad der gør Mallorca så speciel for cykelryttere. Og det er der mange årsager til.

Mallorca har et mildt klima og er en uendeligt smuk ø. Her finder du bjerge, bakker, flade strækninger, kystlinje, appelsinlunde og meget mere. Det giver de optimale betingelser for at tage på cykelferie. Jeg må give Dan ret, når han siger, at ’vi danskere elsker bjerge, men vi har jo ingen selv’. Måske netop derfor er vores fascination så stor.

Der er så mange skønne cykelruter og du skal bare lukke øjnene og drømme dig afsted. Det er slet ikke svært at forestille sig, vel? Afsted på cyklen i den smukke natur mellem maleriske landsbyer. Langs kysten med den smukkeste udsigt. Op ad stejle bjergveje for at besøge betagende udsigtspunkter.

I det tidlige forår kommer mange professionelle europæiske cykelhold til Mallorca for at træne op til forårets og sommerens løb. Der er derfor godt med cykeltrafik på de Mallorcinske veje i foråret. Men ud over de professionelle cykelryttere er det også i høj grad hobby-cyklister, som bare nyder naturen og klimaet. Det varmere vejr gør nemlig, at mens der stadig er frostvejr og mørke på de nordligere breddegrader, så byder den skønne middelhavsø på blå himmel og forårsvejr.

Cykler

Hvis du ønsker det, er der mulighed for at medbringe egen cykel i flyet, så du kan drage afsted på den cykel, du er vant til at køre mange kilometer på i det daglige. En cykel skal medbringes som specialbagage og priserne for dette afhænger blandt andet af, hvor meget cyklen fylder og hvornår bagagen bestilles. Hvis du tager på en arrangeret cykelferie med Dan Frost Cycling, så sørger Dan og teamet for, at cyklerne bliver fragtet til destinationen.

Da Mallorca er så populært for cyklister er det dog også muligt at leje cykler mange steder på øen. Ud over cykelleje på Mallorca er det også muligt at leje alt det nødvendige udstyr til cykelferien. Det betyder, at du kan tage af sted uden den ekstra bagage hjemmefra og så leje cykler og udstyr de dage, du gerne vil på farten.

Mens de dygtigste cykelryttere ofte gerne vil have egne cykler med, så de får mest muligt ud af træningen, vil det for mange motionister være lettere blot at leje cykel, når de er ankommet til Mallorca. Hvis du er på familieferie er cykling også en fantastisk måde at opleve øen på. Rigtig mange steder er de små byer forbundet af stier, så man kan cykle sammen som familie og holde pauser i byerne og nyde en forfriskning. Det er en skøn oplevelse og børnene kan sagtens være med, hvis man tilpasser turen.

Cykelruter for alle

Jeg har spurgt Dan, hvilken cykelrute, der er hans favorit på øen. Jeg kan høre, at det er svært at vælge en bestemt rute. For så vælger man jo så mange andre skønne ruter fra. Men favorit-området er den bjergrige del på den vestlige side af øen. Her finder man Tramuntana bjergene, som er på UNESCOS verdensarvsliste. Her finder du utroligt smukke udsigtspunkter. En betagende kulisse for nogle udfordrende timer på cyklen.  Dan uddyber: ’Men det at øen byder på flade områder gør, at man som rytter – uanset om man er øvet eller mindre øvet – kan veksle imellem hårde og mindre hårde dage i sadlen’.

Mallorca som rejsemål

Mallorca har gennem mange år været et populært rejsemål for danskerne og alle som har besøgt Mallorca har deres favoritter for fantastiske oplevelser og udflugtsmål. Jeg har mange – det gamle tog fra Palma til Sóller, en udsøgt sushi restaurant i Palma, frokoststemningen på torvet i Pollenca, en bestemt lille bar ved stranden. Ja jeg kunne blive ved.

Dan er kommet på Mallorca siden 1978 og har derfor oplevet rigtig meget af øen gennem mange besøg. Derfor var jeg selvfølgelig nødt til at spørge ham til hans bedste Mallorca tip.

Så hvis du vil gøre ham turen efter – på cykel eller ej – så kan en tur til havnen i Port des Canonge anbefales. Stedet er mere uberørt i forhold til turister end mange steder på øen. Og en frokost på en af de små restauranter dernede er en anbefaling værd. Det er et tip jeg er nødt til at tage med mig til næste gang, jeg besøger Mallorca.

Vil du læse mere om Mallorca, har vi skrevet lidt om destinationen her: www.domosplus.dk/mallorca. Og skulle du være blevet grebet af tanken om en tur på cyklen på den smukke middelhavsø, så vil jeg klart anbefale dig at besøge Dans hjemmeside www.dan-frost.dk og læse mere om mulighederne.

Og hvis du er i tvivl om, hvorvidt en cykelferie er noget for dig, vil jeg slutte af med en udtalelse fra en af Dans gæster: ’Dan, det her jo bedre end lykkepiller – det giver mig så god energi og godt humør’.

Og det er vel egentlig det, det hele handler om, ikke?

Udsigt mod smukke Port de Valdemossa på tur med Dan Frost Cycling.
Udsigt mod Port de Valdemossa